Uw taal:

Veel gestelde vragen

Heeft U nog geen antwoord op uw vraag? Klik hier om een vraag te stellen.

Ik heb geen orderbevestiging / factuur / track&trace code ontvangen. Wat nu?

Controleer altijd eerst uw spambox. Meestal zijn de gemiste emails daar terug te vinden!

Ons systeem stuurt automatisch bij iedere bestelling een orderbevestiging. Zodra er een betaling heeft plaats gevonden, komt er ook automatisch een factuur in uw email. Zolang er geen betalingstransactie is afgerond, kunnen we u ook geen factuur beschikbaar stellen. Als de verzending vervolgens via een pakketdienst wordt verzonden, zal ons systeem wederom automatisch een email versturen. Echter een verzending via de brievenbus gaan niet gepaard met een track&trace code en daarom zal er ook geen verzendbewijs gemaild worden. 

 

Welke handzender(s) moet ik kiezen?

Vervanging van (of toevoeging aan) een bestaande installatie:

Koop altijd een zelfde handzender gelijk aan de bestaande. Zorg dat merk en type overeen komen. Onze slogan ‘Een sleutel van een BMW past ook niet op een Mercedes’ geeft duidelijk aan waarom. Maar bij handzenders gaat het nog een stap verder. Naast merk en type is het ook belangrijk te kijken naar de frequentie waarop hij functioneert, de soort codering en het algoritme in het signaal.

Daarom is het noodzakelijk op te letten op kleine details. Zo geeft de kleur van de knoppen vaak de frequentie aan. Andere merken maken gebruik van kleine verschillen in de kleuren van de bedrukking. Weer andere gebruiken kleine details zoals een andere lens-kleur, LED-kleur, plaats van het logo, vorm van het logo, kleur van het logo o.i.d.

Het kan zelfs voorkomen dat de vorige leverancier een eigen geheime code heeft toegevoegd aan de installatie. Deze ‘installateurscode’ moet voorkomen dat andere leveranciers een handzender kunnen leveren voor de installatie. Deze code is op een beperkt aantal installaties toepasbaar. Enkele merken die dat doen zijn o.a. JCM en de Cardin zenders die via Heras worden geleverd.

Bestel uitsluitend een ander merk of type handzender als wij nadrukkelijk aangeven dat het de vervanger is van het door U gezochte model.

Heeft U een meer-kanaals handzender, vraag U dan af of U die ook daadwerkelijk nodig heeft? Gebruikt U nooit meer dan 1 (of 2) knop(pen) dan is een 4-kanaals handzender misschien niet noodzakelijk en kan een goedkopere 1- of 2-kanaals handzender gekocht worden.

 

Nieuwe installatie van zender(s) en ontvanger:

Kies voor één van de nieuwste technologieën. Dan kiest U voor meer veiligheid doordat de kans op het ongeoorloofd kopiëren van het signaal nagenoeg onmogelijk wordt.

Kijk dan naar het aantal kanalen dat U nodig heeft. Vaak is 2-kanalen voldoende maar misschien heeft U een installatie waarbij er 3 of meer kanalen geschakeld moeten worden.

Kijk vervolgens naar het aantal handzenders (of codes) dat in het geheugen van de ontvanger geprogrammeerd kunnen worden.

Als laatste kan de voedingsspanning van de ontvanger een keuze zijn. Meeste installaties hebben standaard een 12V of 24Vcd aansluiting om een externe ontvanger te voorzien van stroom. Soms kan men beter kiezen voor 230Vac.

Parkeerapparatuur.nl heeft een aantal verschillende sets voorzien van een ontvanger met 1 of meerdere handzenders. Echt uniek is de R4000 ontvanger. Deze werkt met bijna alle merken handzenders die op verschillende frequenties werken. Dus iedereen kan zijn eigen handzender gebruiken!

Wilt U een extreem veilig systeem, dat kan!! Parkeerapparatuur.nl heeft een systeem waarbij de handzenders niet te kopiëren zijn. Tevens is het met dit systeem NIET mogelijk dat onbevoegden extra zenders programmeren in de ontvanger. Vraag er na bij onze verkoopadviseurs!

 

Mijn nieuwe handzender doet het niet, wat nu?

Iedere handzender moet na ontvangst eerst geprogrammeerd worden op de ontvanger van het te bedienen apparaat. Zonder dit programmeren gaat geen enkele handzender functioneren. Dit is nodig uit veiligheidsoverwegingen omdat anders uw buren een handzender zouden kunnen kopen waarmee ze uw deur kunnen openen, en dat wilt U natuurlijk niet!

De meeste handzenders hebben een bijsluiter. Echter verteld deze vaak niets over de ontvanger, en hoe deze handzender daarop geprogrammeerd moet worden. Daarom biedt parkeerapparatuur.nl meestal op de productpagina een additionele instructie met de installatie-procedure en/of een videofilm.

 

Of de nieuwe handzender doet het niet, of alle oude handzenders doen het niet.....hoe kan dat?

Indien U de nieuwe handzender heeft geprogrammeerd op de ontvanger, en alle oude handzenders doen het niet meer, kan het zijn dat U het geheugen gewist heeft. Maar indien U daarna weer één oude handzender programmeert, en alle oude doen het dan weer, maar de nieuwe niet...., dan is er een probleem met de codering in de nieuwe handzender. Waarschijnlijk bent U vergeten de code uit een bestaande handzender over te zetten op de nieuwe handzender. Kijk hiervoor naar de handleiding van de handzender/ontvanger. 

 

Hoe kan ik de handzender programmeren?

Heeft U een zender met DIP-switches (micro-schakelaartjes) dan dient U de DIP-switches op de nieuwe handzender identiek in te stellen zoals deze ook op de werkende handzender staan ingesteld. De handzender zal dan meteen functioneren.

Is de handzender "Zelf lerend" (zender-naar-zender programmering of (off-)site-program) dan kunt U de handleiding van de handzender lezen hoe u de code van een werkende handzender (master) naar de nieuwe handzender kunt kopiëren. De handzender zal dan meteen werken op de ontvanger.

Werkt de handzender nog steeds niet, of ondersteunt hij niet de bovenstaande methoden, dan is programmering op de ontvanger noodzakelijk. In de handleiding van de motor/besturing/ontvanger staat duidelijk omschreven hoe het moet. Maar meestal is het niet meer dan 1 knopje indrukken op de ontvanger en vervolgens de handzender een paar seconden ingedrukt houden tot er een lampje uitgaat.

Kijk in alle gevallen naar de instructie of handleiding die bij het product in onze webshop is aangegeven. 

 

Ik heb hem conform de handleiding geprogrammeerd, maar hij doet het nog niet. Wat nu?

Bij bepaalde modellen is het mogelijk een installateurscode te koppelen aan de ontvanger. Handzenders moeten dan ook voorzien zijn van de zelfde installateurcode. Hierdoor kunnen geen nieuwe handzenders toegevoegd worden aan de ontvanger ZONDER dat deze voorzien zijn van die juiste code.  Ook al ondersteunt de handzender de functie side-prog” (het dupliceren van handzenders door deze tegen elkaar te leggen en dan op een bepaalde manier te activeren), met een installateurscode kan ALLEEN de initiële leverancier extra handzenders programmeren!

Er is ook een mogelijkheid dat het geheugen van de ontvanger vol zit. Meestal kunnen er maar een beperkt aantal handzenders (codes) geprogrammeerd worden. Door het geheugen te wissen en alleen de actieve handzenders weer te programmeren kan het problem verhelpen. Er zijn ook leveranciers die het geheugen opzettelijk vol maken zodat U zelf geen nieuwe handzenders kunt programmeren. Heras is daar een bekend voorbeeld van.

 

Kunt U de handzender of handleiding niet vinden op onze site?

Stuur ons dan een Email met daarin duidelijke foto's van de handzender en/of aandrijving. Let hierbij vooral op dat we graag alle typeaanduidingen, aansluitingen en als het kan, de binnenkant van de handzender ontvangen. Indien de teksten op de foto niet duidelijk genoeg zijn, vermeld die dan in de email. Zo kunnen we samen met U zoeken naar de juiste onderdelen en handleidingen!

 

Hoe weet ik dat ik een veilige handzender koop?

Iedere technologie brengt bepaalde risico's met zich mee. Zeker als het om de toegang tot een huis of ander pand gaat, zijn er altijd kwaadwillenden die interesse hebben in het dupliceren van handzenders. Om dit probleem tegen te gaan ontwikkelen de fabrikanten van handzenders continu nieuwe manieren om dat dupliceren te bemoeilijken en tegen te gaan.

Momenteel zitten we in de 2e generatie van beveiligingstechnologie, waarbij de handzender niet alleen met de ontvanger communiceert, maar de ontvanger ook met de handzender. Op die manier is er een dubbele check op de integriteit van het signaal, waardoor deze niet zomaar meer te dupliceren valt. Deze technologie komt onder verschillende namen terug, afhankelijk van het merk handzender dat u aanschaft. Denk dan aan bi-linked, bisecur, of SOMloq2. Als u een handzender koopt met deze encryptie technologie, weet u zeker dat u het meest veilige product aanschaft.

 

Wat zijn de garantiezegels / kwaliteitszegels?

Onze producten worden gecontroleerd op functionaliteit en kwaliteit. Op dat moment brengen we een garantiezegel of een kwaliteitszegel aan. Deze zegels zijn niet te verwijderen en weer terug aan te brengen zonder dat het aan de zegel te zien is. Zie daarvoor deze handleiding. Hiermee kunnen we zeker zijn dat retour gestuurde producten niet open gemaakt zijn geweest en deze voor wederverkoop geschikt zijn. Is de verzegeling wel gemanipuleerd, dan kunnen we deze producten onder geen enkele omstandigheid retour nemen.

 

Ik ben een buitenlandse ondernemer en heb toch BTW betaald. Hoe kan ik deze terug krijgen?

Tijdens het bestelproces is het mogelijk om uw BTW/VAT nummer in te vullen van uw organisatie. Dit nummer wordt realtime en online gecontroleerd bij de Europesche Commissie (VIES). Als dit nummer correct is, zal geen BTW in rekening worden gebracht door het systeem. Heeft U een incorrect nummer ingevuld, wordt dit realtime weergegeven met een foutmelding en wordt wel BTW in rekening gebracht. Het is uw verantwoordelijkheid dit gedurende het bestelproces goed te controleren. Indien U geen nummer in vult, wordt natuurlijk gewoon BTW in rekening gebracht. 

Heeft U een order geplaatst en de BTW afgerekend, maar wilt U de BTW toch terug vragen, moet U dat doen bij de belastingdienst in uw eigen land. Voor België kunt u op DEZE website lezen hoe dat in zijn werk gaat.

Parkeerapparatuur.nl is een volledig geautomatiseerde website met geïntegreerde administratie en kan achteraf GEEN facturen wijzigen. Mocht om welke reden dan ook toch iets gewijzigd moeten worden, dienen wij daarvoor ons accountants- en adviesbureau in te schakelen waarvoor we de kosten vooraf aan u moeten doorberekenen.