Uw taal:

Marantec

Marantec is een zeer bekend en betrouwbaar merk met al jaren ervaring op het gebied van deur en poortaandrijvingen.

Welke handzender(s) heb ik nodig?
Weet U niet precies welke U nodig heeft, of twijfelt U? Klik dan hier voor een duidelijke uitleg!

Kies een categorie

Categorieën & filters
38 producten
38 producten

 

In België is onlangs paniek ontstaan bij eigenaren van geautomatiseerde poorten. In de media is een verhaal gepubliceerd waarin gesteld is dat er een inbraak is geweest met behulp van het onrechtmatig afluisteren van het signaal van een handzender. Dit signaal is middels een 'scanner' (opname kastje) opgenomen terwijl de gebruikers zonder enige kennis van dit voorval, hun garagepoort bedienden. Vervolgens zijn de inbrekers later terug gekomen en zouden met het gekopieerde signaal stiekem de poort geopend hebben.

Voor de gebruikers van Marantec aandrijvingen, welke twijfels hebben aan de veiligheid van hun systeem, kunnen we U het volgende mededelen:

Systemen welke niet met een rolling code werken (zoals het oudere Marantec Multi-bit) zijn gevoelig voor deze vorm van misbruik. Let wel, de kans dat een illegale poging lukt, is minimaal, maar echter nooit uitgesloten. Op het moment dat u gebruik maakt van het Marantec Bi-Linked systeem, kan een dief niet meer eenvoudig de code onderscheppen doordat deze keer op keer rouleerd.

Wat betekend dit voor de bestaande aandrijvingen?

Marantec Comfort 260
Marantec Comfort 260 ACCU
Marantec Comfort 270
Marantec Comfort 280
Marantec Comfort 360
Marantec Comfort 360
Marantec Comfort 380

Heeft U een bovenstaande poortautomatisatie met een softwareversie vanaf (= gelijk of hoger) dan 'R10'?
(Kap verwijderen en links op de 'controlbox' zit een witte sticker met een R-code)
U kunt dan met de bestaande modulaire ontvanger, mits het een Marantec Digital 921 betreft, gebruik maken van Bi-Linked zenders. Een fabrieksreset wist alle bestaande instellingen en zenders waarna u vervolgens alles weer moet instellen. Programmeer dan de Bi-Linked zenders zoals de Marantec Command 572 op de manier omschreven in de handleiding.

Heeft U een bovenstaande poortaandrijving met een softwareversie ouder (= lager) dan 'R10'?
Dan kunt uw bestaande handzenders uitschakelen door de code uit het geheugen te wissen (zie de handleiding van de aandrijving). Vervolgens kunt U een unversele- of tussenstekker-ontvanger aanschaffen welke geschikt is voor Bi-Linked zenders. Deze ontvanger (Maranterc Command 993) sluit u aan op de drukknop-aansluiting (contact 1 & 2) Daarna moet U de nieuwe handzenders zoals de Marantec Digital 572, weer programmeren op de aandrijving.

Heeft U een Comfort 220, 250 of 252?
Heeft U een oudere aandrijving zoals de Comfort 220.2, 250.2 of 252.2, met daarin een modulaire antenne, dan is deze antenne te vervangen voor een Marantec Digital 992 868MHz Bi-Linked antenne. Deze is wel geschikt om met de meest veilige Bi-Linked (hand)zenders te functioneren.