Wij zijn gesloten: van Vrijdag 23 Augustus t/m Woensdag 4 September. Uw orders worden dan de eerst volgende maandag (of donderdag) verzonden. Wij danken u voor uw begrip.

Uw taal:

Handzenders

Welke handzender(s) heb ik nodig?
Maak gebruik van onderstaande filters om de juiste handzender te selecteren. Neem uw huidige handzender als voorbeeld.

Let op: De pagina ververst na iedere selectie!
Categorieën & filters
471 producten
471 producten

In onze wereld zijn duizenden verschillende handzenders in omloop. Voor het openen van garagedeuren, poorten en bedrijfsdeuren... maar ook voor het activeren van machines, transportsystemen en zonneweringsinstallaties. Ter ondersteuning van mindervaliden is er een breed scala van mogelijkheden om zaken te bedienen. Er zijn tenslotte ontelbaar veel toepassingen om een handzender te gebruiken.

Verschillende Soorten
Uitwisselbaar of Alternatief
Onbeheerde Uitbreiding
Volledig Veilig
Handzenders & Afstandsbedieningen
Ontvangers en Schakelelementen

Verschillende soorten
Heel veel bedrijven hebben hun eigen handzender op de markt gebracht. Vaak zijn deze handzenders onderscheidend in frequentie (27, 40, 433 & 868MHz.) maar ook in modulatie (AM of FM), in het aantal Bits (8, 16, 32, 64, 128Bit), in vaste- of rollende code en in mono- of bi-directioneel verkeer. En dan zijn er van ieder soort handzender vaak een 1- 2- 4-kanaals variant of zelfs veel meer kanalen met versies van 100-kanalen aan toe.

Uitwisselbaar of alternatief
Soms kopen leveranciers de handzender in bij een andere producent en voorzien ze vervolgens van een eigen label. Maar het komt ook voor dat de electronica ingekocht is en er zelf een behuizing om gemaakt wordt. Wij hebben de kennis en ervaring wat allemaal compatible is met elkaar en vooral welke niet uitwisselbaar zijn. Vooral oudere varianten (27 & 40MHz) worden steeds moeilijker leverbaar. Als de originele zender en een alternatief niet meer leverbaar is, hebben wij complete vervangingsets in ons assortiment. U kunt dan een ontvanger tovoegen/vervangen waardoor uw bestaande installatie functioneert met nieuwe handzenders.

Onbeheerde uitbreiding
Naast beschikbaarheid hebben nieuwe handzenders nog meer voordelen. De oudste varianten van handzenders, met een vaste code, zijn onveilig omdat de signalen eenvoudig op te vangen zijn en door ongewenste personen gereproduceerd kunnen worden. Hierdoor is ongeoorloofde bediening van uw deur mogelijk. Daarop zijn meerdere fabrikanten ingesprongen door een rollende code te maken. Deze rollende code is inmiddels ook niet volledig veilig meer. Hoewel 95% van de rollende codes niet zondermeer te hacken zijn, is het nog steeds mogelijk om zeer eenvoudig een zender bij te maken. Een geautoriseerde gebruiker kan met zijn handzender heel vaak eenvoudig meerdere handzenders bijprogrammeren.

Volledig veilig
Parkeerapparatuur.nl heeft een systeem dat voorkomt dat handzenders door derden bijgemaakt kunnen worden. Door toepassing van speciale protocollen zijn de zenders niet te dupliceren. Ook het onbeheerd uitbereiden van het aantal zenders is niet mogelijk. De extra beveiligde zenders worden beheert in een softwarepakket waardoor ook individuele zenders kunnen worden verwijderd. Vraag vrijblijvend nadere informatie over de extra beveiligde handzenders.

 

Handzenders & afstandsbedieningen

Voor het bedienen van poorten, garagedeuren en andere elektrisch aangedreven afschermingen wordt vaak gebruik gemaakt van een handzender. Door eenvoudig op een van de aanwezige knoppen te drukken gaat automatisch de afsluiting open of dicht. Er zijn ook handzenders met vingerprint herkenning, codeclavieren of pincodetableau. Parkeerapparatuur biedt verschillende merken zoals: Aperto, BFT, Came, Cardin, Ditec, Entrya, Faac, Genius, GiBiDi, Hörmann, Cardin, JCM, Marantec, MFZ, Nice, Normstahl, Novoferm, Somfy, Sommer en Telcoma. Deze afstandsbedieningen functioneren op de frequenties 27MHz, 40MHz, 433MHz of 868MHz. Daarnaast zijn er systemen met rollende codes, vaste codes, zijn er codes repliceerbaar van handzender naar handzender (onsite programming of ook wel zelf lerend genoemd) Tevens zijn er systemen met 1, 2, 4, 12, 15 en zelfs 30 kanalen waardoor U binnen het bereik van de zender tot wel 30 verschillenden apparaten kunt bedienen. Maar onder normale omstandigheden is een klein aantal kanalen wel voldoende omdat kanaal op veel meer plaatse gebruikt kan worden dan alleen thuis voor de garagedeur. Zolang de ontvangers maar niet in elkaars bereik zijn. Met andere woorden: met kanaal 1 kan ik een poort in Groningen bedienen maar ook een in Maastricht. Omdat de handzender toch nooit beide apparaten in het bereik heeft zullen ze nooit tegelijk reageren op de handzender. Daardoor zijn de kanalen van een handzender multifunctioneel inzetbaar.

Tevens hebben wij dupliceer-handzenders in het pakket. Met deze handzenders is het mogelijk om het signaal van een reeds werkende handzender over te nemen. Deze worden toegepast voor de modellen die wij niet meer kunnen leveren of omdat ze goedkoper dan de originele handzenders.

Ontvangers en schakelelementen

Om met een handzender radiografisch iets te schakelen is een ontvanger noodzakelijk. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen. Van losse kastjes die een relais laten schakelen tot klein printplaatjes die zo in een besturingskast kunnen worden ingeplugd. Daarnaast zijn er speciale ontvangers om in een stopcontact te pluggen. Hierdoor kan met de handzender van de poort of deur ook het licht in de kamer, of zelfs de rolluiken, gordijnen of het zonnescherm bediend worden. Alles met een enkele handzender. Net als bij de handzenders hebben we ook een universeel ontvanger. Deze accepteert bijna alle merken en type handzenders. Hierdoor kunt U met uw (oude) bestaande handzender ook op nieuwe lokatie een poort o.i.d. bedienen.