Slagboom Alu ASB-6010A-R (rechtse uitvoering)

Schrijf de eerste recensie van dit product

Beschikbaarheid: Op bestelling

Nu tijdelijk geen: € 1.875,95

Maar: € 1.424,17 (incl btw)

Snel overzicht

Complete slagboom met rood gelakte aluminium behuizing, met ingebouwd flitslicht, en een naar rechts sluitende aluminium boom van 6m.
De ingebouwde Sommer besturing met hoogwaardige Sommer ontvanger zorgt voor een veilige werking met soft-start, soft-stop en een gevoelige obstakeldetectie: bij het stoten op een hindernis zal de betrouwbare 24V motor automatisch omkeren. 
De boom kan gemakkelijk worden ingekort.


 download hier de folder  download hier de handleiding 

NU
24% KORTING

Meer afbeeldingen

Product details

Deze slagboom bestaat uit een onroestbare aluminium behuizing en een aluminium boom van 100x40mm, voorzien van reflecterende, rode striping.
De aandrijving van de boom gebeurt, via een sinusoïdale overbrenging met industriële lagers, door een zeer soepel lopende 24 V DC motor. Dankzij deze aandrijving kan de soft-start en soft-stop (beide zonder krachtverlies) heel eenvoudig en automatisch geregeld worden. De besturing is ontwikkeld volgens de alom gekende en gewaardeerde Sommer-traditie. Dit betekent ondermeer dat de superveilige Somloq rollingcode voor radiografische afstandsbedieningen op 868MHz standaard is ingebouwd.

Uiteraard is ook voor de normale werking het aspect veiligheid niet uit het oog verloren! Niet alleen is er de ingebouwde inbraakbeveiliging: wanneer een indringer de slagboom met de hand zou proberen openduwen, zal de aandrijving de boom telkens terug naar beneden duwen. Bovendien beschikt de besturing over een automatisch systeem dat enkel de minimum kracht toelaat, nodig om de boom te laten bewegen. Wanneer de boom bij het sluiten een voertuig of persoon zou raken, zal deze ogenblikkelijk en binnen de toegestane normen, terug openen. De installateur kan bovenop deze automatische krachtinstelling zelf, afhankelijk van de situatie, een zekere tolerantie instellen. Mochten er dan nog extra beveiligingen aangewezen zijn (bvb op plaatsen waar veel kinderen samenkomen), kunnen er optioneel nog bijkomende, optische of  8K2, veiligheidslijsten of fotocellen worden geplaatst. Uiteraard beschermt de aandrijving ook zichzelf. Zo is er een ingebouwde bescherming tegen overbelasting en heeft de aandrijving vrij instelbare eindschakelaars die de eindpositie bij openen en sluiten nauwkeurig bepalen.
Veiligheid is geen loos begrip bij Sommer en daarom is deze slagboom dan ook gecertificeerd volgens de normen EN12445 en EN12453.

Iedere installatie behoeft andere oplossingen. Ook hier werd aan gedacht bij de ontwikkeling van de slagboom ASB-6010A. Meerdere in- en uitgangen staan immers ter beschikking van de installateur voor de meest uiteenlopende toepassingen. Zo is er onder meer een uitgang voor het aansturen van een teller, signalering van de positie of het aansluiten van lichten.

Technische specificaties

Gewicht zonder boom

 40 kg

Gewicht van de boom

 6 kg

Maximum breedte van de versperring

 5,55 m

Openingstijd

 max. 7 sec

Sluitingstijd  max. 7 sec
Voedingsspanning  230 V; 50 Hz
Motorspanning  24 V DC
Opgenomen vermogen in bedrijf  80 W
Opgenomen vermogen in rust  max. 2 W
Afmetingen zonder boom  1080x350x250 mm HxBxD
Afmetingen boom  6 m, in te korten tot 1,5 m
Beschermingsgraad  IP 44
Temperatuursbereik  -20 tot +60 °C
 Max. windkracht volgens de Beaufort-schaal  8 (rukwind) komt overeen met 74 km/u 
 Gebruiksintensiteit  max. 300 cycli / dag

Extra informatie

Voedingspanning Nee
Motorspanning Nee
armlengte (max.) Nee

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: